Waarom moeilijk doen ...?

Een website laten maken kan goedkoop en ziet er dan vaak ook zo uit! Het kan natuurlijk professioneel. Maar dan wel met een bijpassend prijskaartje.
Zelf een website bouwen is moeilijk als het uw vak niet is. Tenzij dat onder onze begeleiding gebeurt. En dat is dan ook nog eens zeer vriendelijk geprijsd
.

 

Uw eigen website maken en beheren
Het is makkelijker dan u denkt.

Er zijn veel, heel veel aanbieders die voor u een website kunnen realiseren. In een aantal gevallen zelfs gratis. Maar zo'n gratis website - vaak met reclame en een vreemde url - is nou niet echt een visitekaartje.

Er zijn in principe twee mogelijkheden. Of u betaalt een vorstelijk bedrag voor de ontwikkeling van de website en  voor elke wijziging en voor die momenten dat men u uit de brand moet helpen, een stevig uurtarief. Of u koopt een softwarepakket of een online service en staat er verder alleen voor. Ook wanneer het misgaat.

Dat er iets misgaat is geen bangmakerij. Want er zullen

 

problemen met de site ontstaan. Dat is nu eenmaal zo met iedere website. Op zeker moment doet u iets dat alleen nog terug te draaien of te verhelpen is door in de html codering te duiken. Als u dat zelf niet kunt of wilt dan zit u vast ... of u betaalt.

Het leeuwendeel van de abonnementskosten die u bij ons betaalt is voor het opzetten van de site en voor de ondersteuning. Tenzij u heel ingrijpende wensen hebt die erg veel tijd kosten, betaalt u niets exta. Da's dus niet duur. Reken maar uit. Een dagdeel ondersteuning per jaar, bij een zeer bescheiden tarief van € 40,- per uur, levert al een rekening op van € 160,-


Online CMS

De online interface van de SohoLaunch sitebuilder.
De online interface van de SohoLaunch sitebuilder.

Het Content Management Systeem dat wij gebruiken is al sinds jaren SohoLaunch. De reden daarvoor is eenvoudig en kan het best verduidelijkt worden aan de hand van een voorbeeld.

Er zijn webhosts (we noemen geen namen) die bij hun hostingpakket een sitebuilder aanbieden. Wij hebben voor

 

klanten op hun verzoek wel eens getracht daarmee een website naar hun wensen mee te maken. We worden dan echter al snel geconfronteerd met verzoeken waarop het antwoord moet zijn "helaas dat kan niet met dit CMS". Bijvoorbeeld het template aanpassen. Er is een keus uit een aantal standaard templates en dat is het dan. Aanpassen is vrijwel onmogelijk of bar ingewikkeld en daarmee kostbaar (uren).

Een ander probleem is het inbouwen van bepaalde functionaliteit. Bijvoorbeeld een makkelijk bij te houden agenda, een formulier dat de bezoeker kan invullen of een toegangshiërarchie voor meerdere admins.

Met SohoLaunch is dit geen probleem. Voorzover het niet reeds is ingebouwd is er altijd wel een losse module te koop (voor luttele bedragen) om aan de wensen tegemoet te komen. Desnoods wordt een bijzonder stuk functionaliteit tegen betaling op verzoek gemaakt.

Kortom SohoLaunch is het meest flexibele CMS dat er op dit moment is. Die flexibiliteit komt wel tegen een prijs. Het is een CMS waar ook door een leek goed mee te werken is. Maar er zijn elementen en functies die kennis vereisen. Dat is waar onze expertise een rol speelt. Verder moet er normaal gesproken een licentie worden gekocht maar die is bij ons - net als de ondersteuning - in de prijs inbegrepen.


Software op uw eigen desktop

Een alternatief voor een online sitebuilder zoals SohoLaunch is XSitePro, de software waar ook deze website mee is gemaakt. Met deze software die op uw eigen computer draait kunt u een onbeperkt aantals websites maken die - als u klaar bent - automatisch voor u op de server worden gezet.

Er zijn veel mooie templates beschikbaar maar er kan eenvoudig een maatwerk template voor u gemaakt worden in Photoshop. Verder is er de nodige functionaliteit ingebouwd, zoals een contactformulier, encryptie van e-mailadressen, een aanpasbaar menusysteem en nog veel meer.

Deze software is net als SohoLaunch buitengewoon flexibel.

Het is echter wel software die HTML sites maakt en die niet met een database werkt zoals in PHP gemaakte websites (SohoLaunch). Er zijn daarom beperkingen voor wat de interactiviteit betreft. Vaak is hier een mouw aan te passen door een aparte module in te zetten of door voor het interactive deel gespecialiseerde software in te zetten zoals een separaat forum.

Ook hier geldt dat wij u begeleiden tot er een website naar uw wens is. En als u vastloopt kunt u eenvoudig een bestand met de hele website aan ons mailen. Wij lezen het in in ons

 
Website software op uw eigen desktop
De interface van XSitePro op uw desktop

systeem, lossen het probleem op en mailen het weer aan u terug of zetten het voor u online. Zo éénvoudig is dat.

 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende gedachtenwisseling.

Neem Contact Op! >>