Waarom moeilijk doen ...?

Een website laten maken kan goedkoop en ziet er dan vaak ook zo uit! Het kan natuurlijk professioneel. Maar dan wel met een bijpassend prijskaartje.
Zelf een website bouwen is moeilijk als het uw vak niet is. Tenzij dat onder onze begeleiding gebeurt. En dat is dan ook nog eens zeer vriendelijk geprijsd
.

 

Over AKSOM Webhosting Services
Klein maar veelzijdig.

Het begon met het bouwen van een eerste eigen bedrijfswebsite in 1999. Wat opviel is dat veel zelfstandig gevestigde collega interimmanagers en consultants geen eigen website hadden. In die periode was ik (Theo Kiers - eignaar van AKSOM) er al van overtuigd dat ieder bedrijf zijn eigen website moest hebben.

Op dat moment - we schrijven het jaar 2000 - was dat nog geen gemeengoed. Het zelf maken van een website deed nog vrijwel niemand omdat er nog niet veel software beschikbaar was waar dat eenvoudig mee te realiseren was. Voor de meeste ondernemers was de enige optie het laten maken van een website door een professional. Maar dat was nogal kostbaar.

Eind 2003 begin 2004 ben ik gestart met het ontwikkelen van een formule waarmee iedere zelfstandig gevestigde professional zelf zijn eigen website moest kunnen maken. Er waren inmiddels content management systemen voorhanden waar dat mee kon. Daar zaten echter nog veel kinderziektes in - waarvan er vele vandaag de dag nog steed niet verholpen zijn - waardoor je toch wel enige kennis van HTML en PHP moest hebben om alle problemen zelf het hoofd te kunnen bieden. En dat was meteen de basis van mijn formule. Zet een content management systeem klaar voor de klant, vertel hem precies wat hij moet doen en houd zij hand vast. Mochten er problemen ontstaan dan is een e-mail of een telefoontje genoeg om het snel te verhelpen.

Na het nodig e-commerce cursusmateriaal uit Amerika te hebben verslonden was ik inmiddels ook aardig op de hoogte van waar een commerciƫle website aan moest voldoen. En belangrijker nog hoe je ervoor zorgde hoog in de zoekresultaten van Google terecht te komen - zoekmachineoptimalisatie heet dat.

 

Rond 1995/1996 kreeg ik als host en webdesigner veel last van allerlei lieden die vanuit een hobby sfeer het maken van een website voor een appel en een ei aanboden. Ook was er inmiddels goede weblog software beschikbaar waarmee een amateur eenvoudig zijn Internet aanwezigheid kon realiseren. De resultaten van die websites en blogs waren over het algemeen vrij bedroevend. Omdat het maken van een website toch de nodige kennis vereist over vormgeving, content, navigatie en conversie. Die kennis is nog steeds maar bij een kleine groep professionals voorhanden.

Een sprong naar 2012/2013. Behalve dat de verkrijgbaarheid van producten waarmee een eigen website kan worden gemaakt nog beter is geworden en het feit dat de social media een niet te onderschatten rol zijn gaan spelen (ook zakelijk) is er weinig veranderd. Behalve dit feit. Vrijwel iedere ondernemer is er nu wel van overtuigd dat je een website moet hebben. Toch is de kwaliteit van heel veel ondernemingswebsites zwaar onder de maat. En nog steeds is de kennis over wat werkelijk effectief is in handen van de Internet professional.

Wij willen die professionals zijn en onze kennis graag in dienst stellen van uw onderneming. Wij weten wat de laatste trends zijn en kennen alle do's and dont's. Bovendien bieden we het volledige skala aan diensten die een ondernemer nodig heeft om kwalitatief goed voor de dag te komen op het internet. Kortom wij verzorgen websites die in dienst van de doelstelling van de onderneming staan. En last but not least wij doen dit kunstje al sinds 1999. En dat is behoorlijk lang in Internettermen.